начало

Ще обсъждат публично професионалните и етични качества на Иван Гешев Ще обсъждат публично професионалните и етични качества на Иван Гешев

Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот chippen » 28 Юни 2017, 11:22

Здравейте
След като нашата фирма заплати за изработна на уеб сайт - онлайн магазин и 4 месеца чакане за направата му според моите изисквания работата за пореден път не е свършена. В момента сме обвинение, че не знаем какво искаме , че проблема е бил в нас, защото след като кажем какво искаме те го правят по някакъв прост начин и казват ето направено е. Да не говорим толкова много време бавене на проблема и извъртане и всичко. Лошото е едно , че нямаме документ за изработката. Имаме една сума от 700 лв която е заплатена и не е свършена работата по желанието на клиента. След като говорихме няколко пъти и различни ултиматуми като време отново няма свършена работа и ни карат да кажем какво искаме да го направят ..... Но отказваме се няма как да се подиграват така с нас та въпроса ми е следния Каква наказатлена отговорност може да се изисква от съответната фирма? Благодаря на всеки отзовал се
Аватар
chippen
Младши потребител
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Окт 2011, 16:36

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот vladidster » 28 Юни 2017, 13:37

Имате лично съобщение.
vladidster
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 24 Апр 2017, 19:20

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот alexandar25 » 28 Юни 2017, 17:28

А Вие, какво се уговорихте в договора?
Да извърши какво?
За срок до........?
Кое от това, което сте възложили не е изпълнено?
Какви санкции сте предвидили, при неточно, непълно, или цялостно неизпълнение на възложеното?
Аватар
alexandar25
Потребител
 
Мнения: 526
Регистриран на: 19 Мар 2008, 12:52

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот chippen » 11 Юли 2017, 13:00

За жалост нямаме договор. Всичко е договорено устно в срок до 3 месеца, че ще имам сайт работещ. В мометна въпросния човек се крие като мишок лъже , че всеки ден ще е готов за другия и така. И се чудя как да излезна от тая глупава ситуация. За жалост е до 1 степен познат на мой друг и затова просто предпочетох да помогна на някой такъв да вземе парите но виждате в каква страна живеем...Моля за идей
Аватар
chippen
Младши потребител
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Окт 2011, 16:36

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот vaskovasko » 12 Юли 2017, 08:57

Това ще ви е обица на ухото. Най-сигурно си е с договорче. А само от любопитство, какви са точно изискванията Ви за сайта? Ако не искате да ги пишете във форума, може на лично съобщение. Целта на питането ми е един вид проучване на пазара - отговор на въпроса "Какво очаква клиента за 700 лв ?".
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 154
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот todor72 » 13 Авг 2017, 09:40

Здравейте, отговорността в случая е по-скоро гражданскоправна - за неизпълнен договор. Няма изискване в правото договорът за изработка да бъда непременно писмен. Може да бъде устен,но в такъв случай се доказва със свидетели. Ако искате да търсите наказателноправна отговорност, трябва да докажете, че предварително съконтрахентът е знаел, че взема парите ви, без да има никакво намерение да изпълни поръчката, а това е трудна задача. Според мен прокуратурата няма да се ангажира с подобно оплакване.
Друга възможност е да търсите парите, които ста дали на база неоснователно обогатяване, но също ще бъде трудно, защото ще ви бъде противопоставена свършената до момента работа.
Най-реален според мен е иск за връщане на сумата като дадена без основание, но разбира се, необходимо е запознаване с всички обстоятелства, за да може да се вземе решение.

За безплатна консултация по всякакви търговски договори, недвижими имоти, застраховки и др. - адвокат Мангъров, София.

http://tml-consult.bg/index.php?lang=bg
todor72
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 04 Авг 2017, 10:08


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron