начало

КС единодушно допусна питането на правителството за независимия прокурор КС единодушно допусна питането на правителството за независимия прокурор

Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот chippen » 28 Юни 2017, 11:22

Здравейте
След като нашата фирма заплати за изработна на уеб сайт - онлайн магазин и 4 месеца чакане за направата му според моите изисквания работата за пореден път не е свършена. В момента сме обвинение, че не знаем какво искаме , че проблема е бил в нас, защото след като кажем какво искаме те го правят по някакъв прост начин и казват ето направено е. Да не говорим толкова много време бавене на проблема и извъртане и всичко. Лошото е едно , че нямаме документ за изработката. Имаме една сума от 700 лв която е заплатена и не е свършена работата по желанието на клиента. След като говорихме няколко пъти и различни ултиматуми като време отново няма свършена работа и ни карат да кажем какво искаме да го направят ..... Но отказваме се няма как да се подиграват така с нас та въпроса ми е следния Каква наказатлена отговорност може да се изисква от съответната фирма? Благодаря на всеки отзовал се
Аватар
chippen
Младши потребител
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Окт 2011, 16:36

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот vladidster » 28 Юни 2017, 13:37

Имате лично съобщение.
vladidster
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 24 Апр 2017, 19:20

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот alexandar25 » 28 Юни 2017, 17:28

А Вие, какво се уговорихте в договора?
Да извърши какво?
За срок до........?
Кое от това, което сте възложили не е изпълнено?
Какви санкции сте предвидили, при неточно, непълно, или цялостно неизпълнение на възложеното?
Аватар
alexandar25
Потребител
 
Мнения: 526
Регистриран на: 19 Мар 2008, 12:52

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот chippen » 11 Юли 2017, 13:00

За жалост нямаме договор. Всичко е договорено устно в срок до 3 месеца, че ще имам сайт работещ. В мометна въпросния човек се крие като мишок лъже , че всеки ден ще е готов за другия и така. И се чудя как да излезна от тая глупава ситуация. За жалост е до 1 степен познат на мой друг и затова просто предпочетох да помогна на някой такъв да вземе парите но виждате в каква страна живеем...Моля за идей
Аватар
chippen
Младши потребител
 
Мнения: 30
Регистриран на: 07 Окт 2011, 16:36

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот vaskovasko » 12 Юли 2017, 08:57

Това ще ви е обица на ухото. Най-сигурно си е с договорче. А само от любопитство, какви са точно изискванията Ви за сайта? Ако не искате да ги пишете във форума, може на лично съобщение. Целта на питането ми е един вид проучване на пазара - отговор на въпроса "Какво очаква клиента за 700 лв ?".
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 154
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37

Re: Некореткно извършена заплатена услуга от фирма

Мнениеот todor72 » 13 Авг 2017, 09:40

Здравейте, отговорността в случая е по-скоро гражданскоправна - за неизпълнен договор. Няма изискване в правото договорът за изработка да бъда непременно писмен. Може да бъде устен,но в такъв случай се доказва със свидетели. Ако искате да търсите наказателноправна отговорност, трябва да докажете, че предварително съконтрахентът е знаел, че взема парите ви, без да има никакво намерение да изпълни поръчката, а това е трудна задача. Според мен прокуратурата няма да се ангажира с подобно оплакване.
Друга възможност е да търсите парите, които ста дали на база неоснователно обогатяване, но също ще бъде трудно, защото ще ви бъде противопоставена свършената до момента работа.
Най-реален според мен е иск за връщане на сумата като дадена без основание, но разбира се, необходимо е запознаване с всички обстоятелства, за да може да се вземе решение.

За безплатна консултация по всякакви търговски договори, недвижими имоти, застраховки и др. - адвокат Мангъров, София.

http://tml-consult.bg/index.php?lang=bg
todor72
Младши потребител
 
Мнения: 36
Регистриран на: 04 Авг 2017, 10:08


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron