начало

Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината Гражданската и Търговската колегии на ВКС с трето тълкувателно дело за годината

Фактура внос пратка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Фактура внос пратка

Мнениеот siana_p » 18 Май 2017, 13:26

Здравейте! Имам пратка, която трябва да получа чрез транспортна фирма посредник за БГ. Пратката е придружена с фактура от изпращача, но въпросната фирма посредник, митническият и отдел, ми изискват да представя оригинал на поръчката, която съм направила, въпреки наличието на придружаваща пратката фактура с описана цена и бройка. Имат ли право след като вече има фактура от изпращача да ми изискват и разпечатка от сайта на който съм поръчала и който ми изпраща пратката? Благодаря предварително!
siana_p
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 18 Май 2017, 13:18

Re: Фактура внос пратка

Мнениеот TheOldMan » 20 Май 2017, 23:31

Може и да искат, но това няма да има някакво значение. Вие може да сте се договорили за някаква отстъпка с продавача и да пазарувате на цена, различна от обявената на сайта.
По-правилно е да ви поискат платежното нареждане или разпечатка на превода с който сте платили ... ма вероятно не им стига акъла или не са сигурни че имат право да го поискат...
Аз не съм юрист. Ползвайте съветите ми на своя отговорност!
TheOldMan
Активен потребител
 
Мнения: 1600
Регистриран на: 08 Май 2008, 15:19


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron