начало

Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от ВКП Иван Гешев поиска отстраняването от длъжност на обвинения в хулиганство прокурор от ВКП

дялове на починал съдружник в СД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


дялове на починал съдружник в СД

Мнениеот kutsaroff » 31 Мар 2017, 11:36

Здравейте,

Един от трима съдружници в СД почива.
Съгласно устава на дружеството:"Членството на съдружник във фирмата се прекратява със смъртта на съдружник или с поставянето му под запрещение" и "При прекратяване членството на съдружник фирмата не прекратява дейността си".
Как се изключва съдружника? само с протокол от ОС ?
Наследниците имат ли касателство ? Ако имат как да си прехвърлят дяловете на друг съдружник, с покупко-продажба или с дарение.

Ако може някой да помогне ще съм благодарен.
kutsaroff
Младши потребител
 
Мнения: 20
Регистриран на: 15 Окт 2014, 14:23

Re: дялове на починал съдружник в СД

Мнениеот neutralen » 31 Мар 2017, 21:33

Всеки съдружник има само ЕДИН дял, а не дялове. Делът се наследява от наследниците. Починал съдружник не може да бъде изключен. Водят се преговори с наследниците дали искат да продължат участието си, или ще продадат дела на някой или на двамата съдружници. Каквото и да решат се съставя Протокол и Решение, което подлежи на вписване в Търговския регистър
neutralen
Активен потребител
 
Мнения: 2633
Регистриран на: 12 Фев 2012, 22:03


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron