начало

Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева Баневи съдят прокуратурата за 10 млн. лева

Електронен регистър БУЛСТАТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Електронен регистър БУЛСТАТ

Мнениеот plqsi » 25 Ное 2016, 16:02

Здравейте! Както, предполагам, знаете, от май месец работи електронния регистър БУЛСТАТ. Тъй като, обаче скоро ми се наложи за първи път реално да се сблъскам с него, ще помоля за съдействие от по-опитните. За пръв път прекратявам ДЗЗД. Завериха ми нотариално споразуманието за прекратяване и с останалите документи подадох заявлението за вписване на заличаването, като в споразуманието пише, че в едномесечен срок ще се предприемат всички останали действия по прекратяване. В електранния регистър по партида на ДЗЗД-то пише просто "вписано" от момента на входирането. Не ми е ясно, обаче, кога точно ще бъде заличено дружеството. За разлика от ТР, с който съм свикнала, тук няма първо заявление за откриване на производство по ликвидация и после второ заявлени за заличаване, а всичко се прави наведнъж. Оттогава, понеже проверявам всеки ден за указания, такива не излизат, а в графата "Дело" заявлението си стои "Вписано". В НАП замалко да не ми приемат дерегистрацията по ДДС, защото твърдят, че не виждат да е заличено. В някаква друга тяхна система излезе, че е прекратено с датата, посочена за сключване на споразумението и така се съгласиха да подадем за дерегистрация. Та, питам, някой занимавал ли се е с този регистър? Кога ще ми излезе заличаването? Може би, след изтичане на посочения един месец?
plqsi
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Сеп 2011, 14:14

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron