начало

Помощник-ЧСИ стана почетен консул на Гана Помощник-ЧСИ стана почетен консул на Гана

Електронен регистър БУЛСТАТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Електронен регистър БУЛСТАТ

Мнениеот plqsi » 25 Ное 2016, 16:02

Здравейте! Както, предполагам, знаете, от май месец работи електронния регистър БУЛСТАТ. Тъй като, обаче скоро ми се наложи за първи път реално да се сблъскам с него, ще помоля за съдействие от по-опитните. За пръв път прекратявам ДЗЗД. Завериха ми нотариално споразуманието за прекратяване и с останалите документи подадох заявлението за вписване на заличаването, като в споразуманието пише, че в едномесечен срок ще се предприемат всички останали действия по прекратяване. В електранния регистър по партида на ДЗЗД-то пише просто "вписано" от момента на входирането. Не ми е ясно, обаче, кога точно ще бъде заличено дружеството. За разлика от ТР, с който съм свикнала, тук няма първо заявление за откриване на производство по ликвидация и после второ заявлени за заличаване, а всичко се прави наведнъж. Оттогава, понеже проверявам всеки ден за указания, такива не излизат, а в графата "Дело" заявлението си стои "Вписано". В НАП замалко да не ми приемат дерегистрацията по ДДС, защото твърдят, че не виждат да е заличено. В някаква друга тяхна система излезе, че е прекратено с датата, посочена за сключване на споразумението и така се съгласиха да подадем за дерегистрация. Та, питам, някой занимавал ли се е с този регистър? Кога ще ми излезе заличаването? Може би, след изтичане на посочения един месец?
plqsi
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Сеп 2011, 14:14

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 3 госта


cron