начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

срок за издаване на фактура

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


срок за издаване на фактура

Мнениеот krasos » 19 Ное 2016, 09:24

Здравейте. Има следният казус; през декември 2013 г. между фирма А и Б е осъществена сделка , продажба на дизелово гориво, това гориво е фактурирано и платено през юни месец 2016 година. Тази сделка реална ли е ?
krasos
Младши потребител
 
Мнения: 41
Регистриран на: 05 Сеп 2010, 09:50

Re: срок за издаване на фактура

Мнениеот plqsi » 28 Ное 2016, 10:55

Чл. 113, ал. 4 от ЗДДС " Фактурата се издава задължително не по-късно от 5 дни от датата на възникване на данъчното събитие за доставката, а в случаите на авансово плащане - не по-късно от 5 дни от датата на получаване на плащането.", т. е. малко са закъснели хората с издаването на фактурата. В такъв случай може да се издаде фактура с нова дата и просто да се надявате да не ви глобят. Сделка, според мен, има, но счетоводстото не е водено по предвидения в закона ред, което по принцип се санкционира.
plqsi
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 15 Сеп 2011, 14:14


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron