Страница 1 от 1

Продажба на дружествени дялове

МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 10:32
от bludniq_sin
Възможна ли е сделка за продажба на дружествени дялове, в която да се уговори, че плащането на цената по договора и преминаването на правото на собственост на дружествените дялове върху купувача ще се случи в друг бъдещ момент (примерно след 12 месеца)? Ако не е възможно (мисля, че не е) ще съм благодарен и на аргументи.

Re: Продажба на дружествени дялове

МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 10:41
от neutralen
Върви при адвокат :shock:

Re: Продажба на дружествени дялове

МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 10:51
от bludniq_sin
Не става въпрос за реална ситуация. По-скоро хипотетично - защо не може. Сигурността в оборота, консенсуалния формален договор няма как да бъде уговорен по този начин?

Re: Продажба на дружествени дялове

МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 12:31
от elichkaa
То в такава сделка няма смисъл...или плащаш и получаваш или не получаваш...тоест аз както го ртазбирам , искате да сключите договор, в който по-скоро ще ОБЕЩАЕТЕ дружествените дялове в един бъдещ момент :idea: който не се знае кога е...къде е сигурността на купувача по договора??

Re: Продажба на дружествени дялове

МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 14:44
от bludniq_sin
моментът ще е определен - например след 18 месеца. Нещо като .. фючърс .. договорката ще бъде, че след 18 месеца ще се купят дяловете на компанията за съответната цена платима пак тогава.

Re: Продажба на дружествени дялове

МнениеПубликувано на: 17 Авг 2016, 18:50
от ivanov_p
Възможна е, но е безсмислена. Не подлежи на вписване, т.е. не може да се противопостави, като предварителен договор не обвързва и продавача да не продава до този момент. Единствената полза може да е, че ако дружеството не е продадено до фиксирания момент купувачът може да преведе парите (голяма глупост) и започне дело за обявяване на договора за окончателен.