начало

Новите образци на заповеди за изпълнение вече са в Държавен вестник Новите образци на заповеди за изпълнение вече са в Държавен вестник

Права на членове в управителен съвет на сдружение-фондация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Права на членове в управителен съвет на сдружение-фондация

Мнениеот entice » 27 Юли 2016, 14:32

Здравейте, регистрирах име на сдружение с обществено полезна дейност и ми предстои да довърша регистрацията, но се оказа че единият от хората които трябва да са в управителният съвет има не особено чисти цели. А всъщност адвоката, който ми беше препоръчан е точно от този човек и в телефонен разговор с въпросният адвокат, самият адвокат предложи да включа и него в управителният съвет, т.е. ако не единия, то другия да ме изменти. Усетих и желанието им за измама и когато моя човек от управителният съвет промени и увеличи сумата за регистрация , която аз случайно дочух от телефонният им разговор. Т.е. в момента ставам жертва на двама измамници - адвоката и члена на управителният съвет.
Взех решение да не регистрирам члена от управителният съвет още преди да регистрирам сдружението и съответно да не се обръщам към въпросният адвокат, и бих желала да се посъветвам с вас относно бъдещата регистрация на членовете в управителният съвет -

Как мога и мога ли изобщо да огранича правата им до НУЛА ?

Аз съм тази , която поема 100% от разходите по регистрацията и аз ще съм тази, която ще прави всичко във сдружението, като тези хора всъщност ми трябват колкото да попълня бройката за това сдружение и желанието ми е да ги огранича така че никой да не може да направи каквото и да било без мен.

И второто нещо, което бих искала да попитам е дали мога сама да направя тази регистрация или трябва да се обърна към адвокат, и ако трябва да се обърна към адвокат към кого съответно да го направя за да регистрирам до край сдружението ?
Но финансовите ми възможности не са много, така че не мога да си позволя голяма сума за хонорар.
Ще се радвам на вашите съвети, защото е невъзможно още от самото начало да имам проблеми и още в самото начало да попадна в устата на пираните, при условие че моите цели са да помагам на хората а не да участвам в мръсни сделки ... :(

Благодаря ви предварително ♥
entice
Нов потребител
 
Мнения: 8
Регистриран на: 19 Мар 2012, 02:39

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron