Страница 1 от 1

чл. 26 от ЗЗД преклузия?

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2016, 14:23
от ah14881488
Здравейте и предварително благодаря!Искам да Ви попитам за мнение.Сключих договор с мой контрагент(нотариална заверка, всичко както трябва), но понеже се скарахме той подава молба до РС да обяви сключения договор на осн. чл. 26 от ЗЗД за нищожен.Не подава ИМ както трябва и РС му дава указания, той не изпълява указанията----->РС прекратява делото---->той обжалва пред ОС---->ОС потвърждава решението на РС---->решението влиза в сила.Та, преклудират ли се правата на това лице да иска обявяване на същия договор за нищожен?Решението има ли ,,сила на присъдено нещо''?Четох Ж.Сталев, но навсякъде се говори за влезли в сила решения на съд при състезателен процес а тук реално няма ,,състезание''Това лице цели да ми спира вписванията в ТР до безкрай като завежда искове,които после бави с месеци......

Re: чл. 26 от ЗЗД преклузия?

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2016, 14:30
от ivanov_p
Тук има определение с което молбата е оставена без движение, той не е изпълнил указанията и съдът е върнал молбата. Ищецът е подал частна жалба и е последвало производство, което не се е произнесло по същината на спора, а само по действията на съда. Ищецът губи парите за Д.Т., но може да внесе нова молба.

Re: чл. 26 от ЗЗД преклузия?

МнениеПубликувано на: 12 Юни 2016, 14:56
от ivan_lawyer
Това е стар пиратски номер - с бланкови (тоест, несъдържащи нещо повече от обикновени изложения) молби да се блокира един процес. Всички го правим. Въпросът е - психиатрично ли е поведението - тоест дължите ли си пари - или просто е вендетка. Ако е вендетка - има анти-вендетка. Анти-вендетката е в особен иск - който няма как да се изпълни по интернет - указания - но с две думи - яли сме я тази попара.