Страница 1 от 1

Регистрация на ООД/ЕООД от чужденец

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2015, 16:54
от niko24
Здравейте
Четох закона и някои теми по въпроса, но така и не можах да видя точни детайли за това което ме интересува, ще съм благодарен ако някой може да каже.
Може ли чужденец (не гражданин на ЕС) сам да регистрира ООД или ЕООД в БГ без да притежава имот или някаква собственост? Кой ще бъде адреса на управление на фирмата и как ще се определи тогава?
Ако е ООД и единия от съдружниците е българин е ясно, но ако е само чужденец как ще стане?
Благодаря

Re: Регистрация на ООД/ЕООД от чужденец

МнениеПубликувано на: 12 Дек 2015, 19:39
от ivanov_p
Постът ти съдържа такова ниво на незнание по темата, че даже аз ще те изпратя при адвокат.
Няма проблем чужденец да регистрира ЕООД или ООД, ако ще и на адреса на Народното събрание, няма нужда и да знае къде е България на картата, но ти не се занимавай с това, а го дай на хора дето им е работа.

Re: Регистрация на ООД/ЕООД от чужденец

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2015, 03:43
от niko24
ако няма какво да кажеш по темата, по-добре си спести празните приказки. нито претендирам, че знам нещо (затова пиша тук), нито пък съм тръгнал да ставам адвокат. мисля, че ясно съм си задал въпроса - "Може ли чужденец сам да направи фирма в БГ, без да има никаква собственост или постоянен адрес?"

п.с. малко ме съмнява да дойде някой чужденец отнякъде си и да регистрира фирма на адреса на Народното събрание, ако ти можеш да регистрираш такава фирма дай си координатите и да я правим.

Re: Регистрация на ООД/ЕООД от чужденец

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2015, 08:49
от kdkrastev1234
Може. За повече подробности и за процедурата - при адвокат.

Re: Регистрация на ООД/ЕООД от чужденец

МнениеПубликувано на: 14 Дек 2015, 13:26
от ivanov_p
Дал съм ти достатъчно информация! Няма проблем да се регистрира на адреса на НС, но там ще си получава съобщенията, което е опасно. Няма как да ти се обясни повече, защото така или иначе не може да изработиш сам документите. Чужденецът трябва да дойде тук или да упълномощи наш адвокат с конкретно пълномощно, издадено в неговата страна и заверено в посолството ни там. Друго не трябва.