начало

Новите образци на заповеди за изпълнение вече са в Държавен вестник Новите образци на заповеди за изпълнение вече са в Държавен вестник

Търговец ли е общинският съвет?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Търговец ли е общинският съвет?

Мнениеот tati_go » 12 Дек 2015, 02:05

Може ли общински съвет да продава формуляри?
Става въпрос за ЗАЯВЛЕНИЕ с което се иска издаване на определен документ от службата ЕСГРАОН: "Удостоверение за наследници", "Удостоверение за семейно положение" и др.
Такава услуга се таксува с касов документ за услугата "издаване на съответния документ" + касов документ за формуляра "Заявление". Последният, в скучая, се продава на цена десетки пъти по-голяма от стойността. Продавачът е Общинският съвет.
Аватар
tati_go
Потребител
 
Мнения: 155
Регистриран на: 14 Авг 2007, 09:59

Re: Търговец ли е общинският съвет?

Мнениеот machinespirit » 12 Дек 2015, 09:45

Имаш ли издаден касов бон за платените услуги това отговаря на въпроса ти . Всяка община постоянно извършва разпоредителни сделки и реализира оборот от данъци, такси, наеми и покупко-продажби .
machinespirit
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 07 Май 2015, 10:18

Re: Търговец ли е общинският съвет?

Мнениеот tati_go » 14 Дек 2015, 00:24

Не, нямам касов бон.
Имам две "приходни квитанции". Едната за "издаване на удостоверение за семейно положение" (това е такса за ускугата)и втората за "искане за издване на удостоверение ..." (това е за плащането на формуляра - хартията която попълвам).
Въпросът е има ли право общинския съвет да купува (той си е поръчал тази формуляри) и продава стока (формуляр), с огромна надценка. Един лист А4, напечатан (не е ксерокопие) от едната страна, за 1 лв.?
Аватар
tati_go
Потребител
 
Мнения: 155
Регистриран на: 14 Авг 2007, 09:59


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron