начало

Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница

Разпоредителна сделка с безналични акции.

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Разпоредителна сделка с безналични акции.

Мнениеот machinespirit » 25 Ное 2015, 14:46

Колеги, имам нужда от помощ и малки насоки във връзка със сключен договор за покупко-продажба на поименни безналични акции и процедурата по вписване на прехвърлянето на акциите в книгата на акционерите на Дружеството при „Централен Депозитар“ АД, а именно:
1. Какви документи, освен Договор за покупко-продажба на акции и протоколите от събранията на управителните органи е необходимо да бъдат представени за да се извърши и впише промяната в книгата на акционерите на Дружеството при „Централен Депозитар“ АД ?
2. Необходимо ли е гореописаната процедура да бъде извършена чрез инвестиционен посредник ?
3. Създава ли предпоставки за отказ или евентуални затруднения при вписването, обстоятелството, че съгласно договора за покупко-продажба на акции плащането им ще бъде извършено на два етапа, единият от които е вече осъществен, а другия е с падеж до 31.12.2015 г. ?
4. В какъв срок след подаването на необходимите документи ще бъде вписана извършената промяна в книгата на акционерите на Дружеството при „Централен Депозитар“ АД ?

Моля да вземете предвид следните обстоятелства.
1. Дружеството, чиито акции са предмет на разпореждане не е публично дружество по смисъла на ЗППЦК.
2. Всички акции на дружеството, съгласно учредителния му акт са поименни, безналични акции с право на 1 (един) глас и номинал от 1 (един) лев.
3. Страни по покупко-продажбата са две юридически лица.
4. Акциите, обект на гореописаната правна сделка не са предмет на нова емисия и промяна в капитала.

Много ще съм благодарен ако някой ме насочи към нормите уреждащи този въпрос. Претърсих ЗППЦК, Правилника и наредбата за дейността на Централен Депозитар и ЗПФИ . Нищо не намирам по този въпрос.

Предварително Ви благоадаря за отделените внимание и време. Очаквам Вашето становище
machinespirit
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 07 Май 2015, 10:18

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron