начало

Системата за случайно разпределение на делата може да е коронавирус в съдебната система Системата за случайно разпределение на делата може да е коронавирус в съдебната система

Преименуване на дружество

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Преименуване на дружество

Мнениеот iuristkonsult » 13 Окт 2015, 10:25

Здравейте на всички, пускам тази тема не толко заради сложността по процедурата за смяна на име на една фирма, а заради прословутото заявление А4. Прочетох доста коментари и всички бяха различни - за това къде се пише новото име на фирмата и къде старото? Та въпросът ми е - В началото на самото заявление А4 ли се попълва 1-во старото име и вече на следващите страници, където са основните обстолятелства се попълва новото име или навсякъде се попълва само новото име? Благодаря на тези, които ще помогнат! :wink:
iuristkonsult
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 13 Окт 2015, 10:10

Re: Преименуване на дружество

Мнениеот teogeo » 13 Окт 2015, 18:59

iuristkonsult написа:Здравейте на всички, пускам тази тема не толко заради сложността по процедурата за смяна на име на една фирма, а заради прословутото заявление А4. Прочетох доста коментари и всички бяха различни - за това къде се пише новото име на фирмата и къде старото? Та въпросът ми е - В началото на самото заявление А4 ли се попълва 1-во старото име и вече на следващите страници, където са основните обстолятелства се попълва новото име или навсякъде се попълва само новото име? Благодаря на тези, които ще помогнат! :wink:


Погледнете инструкциите към заявлението.

Няма такова нещо като "име на фирма". Фирмата е наименованието(името), под което търговецът упражнява занятието си. Т.е. фирмата е самото име на търговеца :)

ІV. Промяна в обстоятелствата се заявява за вписване, като в поле № 1 "ЕИК и фирма" се посочват единният идентификационен код и фирмата на търговеца. Ако се заявява промяна на фирмата, в това поле се посочва вече вписаната фирма.
Аватар
teogeo
Активен потребител
 
Мнения: 1509
Регистриран на: 15 Юли 2009, 22:28


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron