начало

КС обяви за противоконституционно уволнението на митничари заради обвинение КС обяви за противоконституционно уволнението на митничари заради обвинение

Регистрация на фирма от инвалид

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Регистрация на фирма от инвалид

Мнениеот dundakis » 12 Окт 2015, 11:41

Здравейте, ще съм безкрайно благодарна, ако ми отговорите на няколко въпроса, понеже се позачетох из форума, но не срещнах да е дискутирано това, което търся. Аз съм човек с инвалидност, имам си пожизнен ТЕЛК (поне тази бумащина ми е отпаднала като ангажимент да подновявам на определен срок от време). Понеже в България всички са много "загрижени" и "съпричастни" само на думи, така и не се опитват да помогнат на хората в моето положение да започнат каквато и да е трудова дейност, за която да им бъде заплащано адекватно. Към момента работя, но целият "наличен ресурс", който държавата е сметнала, че ще ме "интегрира" достойно(?) е в размерите на МРЗ.
Както и да е, отплеснах се, а въпросите ми ще засягат нещо съвсем различно. Смятам да си направя собствена фирма, още повече-да е семеен бизнес, в който да вземат участие поне още двама члена от семейството. Въпросите ми са следните:
При самото регистриране на фирмата ползвам ли някакви облекчения (говоря за размерите на таксите, които се заплащат)?
Кой вариант ще ми е по-изгоден-ООД, ЕТ или ЕООД при годишното отчитане?
И изобщо като цяло в какво се изразява облекчението, когато собственикът (респективно и Управителят) на дадена фирма е с ТЕЛК?
Ако предметът на дейност има значение - възнамеряваме да развиваме бизнес с производството на домашни (биологични :D ) произведения на сладкарството (сладка, конфитюри и т.н.).
Ще съм би безкрайно благодарна ако подадете едно рамо за да мога да взема най-правилното решение за развитието на собствен бизнес.
dundakis
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Окт 2015, 11:22

Re: Регистрация на фирма от инвалид

Мнениеот vaskovasko » 12 Окт 2015, 12:09

Нямате намаления на таксите за регистрация. Кой вариант е по-изгоден може да се сметне ако прогнозирате правилно годишните си приходи и разходи, но на първо четене след като ще имате разходи за 2 човека персонал - ЕООД. Може да си изготвите бизнес проект и да кандидатствате пред Агенцията за хора с увреждания http://ahu.mlsp.government.bg/home/ за финансиране ако има отворена процедура.
vaskovasko
Потребител
 
Мнения: 154
Регистриран на: 24 Мар 2010, 00:37

Re: Регистрация на фирма от инвалид

Мнениеот dundakis » 12 Окт 2015, 13:36

Да, мислила съм варианта за кандидатстване за средства през Агенцията. Не е зле да се пробва първо там, за да не ме окастрят банките както му дойде. Благодаря Ви. :)
dundakis
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Окт 2015, 11:22


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron