начало

Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса Мобилно приложение ще събира доброволно от гражданите данни за коронавируса

Спиране на изпълнително производзство

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Спиране на изпълнително производзство

Мнениеот ah14881488 » 28 Сеп 2015, 16:21

Здравейте и предварително благодаря!Има издаден срещу мен изпълнителен лист за определена сума.В срок съм подал възражение в Районен съд и при ЧСИ.Изпълнителния лист е по 417.9 от ГПК(запис на заповед).Днеска ми се обадиха от кантората на ЧСИ-то, че на 08.10.2015-та ще ми правят опис на движими вещи.Не се ли спира описа и изпълнението на основание чл. 420 от ГПК, при положение, че съм възразил?Предварително благодаря!
п.с.Забравих да добавя, че описа е на адреса ми по лична карта, там живея в жилище, което е на името на майка ми.Като цяло нямам нищо на мое име, нито движимо, нито недвижимо....

Чл. 420. (1) Възражението срещу заповедта за изпълнение не спира принудителното изпълнение в случаите по чл. 417, т. 1 - 8, освен когато длъжникът представи надлежно обезпечение за кредитора по реда на чл. 180 и 181 от Закона за задълженията и договорите.
(2) Когато в срока за възражение е направено искане за спиране, подкрепено с убедителни писмени доказателства, съдът, постановил незабавно изпълнение, може да го спре.
(3) Определението по искането за спиране може да се обжалва с частна жалба.
ah14881488
Младши потребител
 
Мнения: 76
Регистриран на: 23 Сеп 2014, 17:37

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron