начало

Удължават извънредното положение до 13 май Удължават извънредното положение до 13 май

Спиране на изпълнително производзство

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Спиране на изпълнително производзство

Мнениеот ah14881488 » 28 Сеп 2015, 16:21

Здравейте и предварително благодаря!Има издаден срещу мен изпълнителен лист за определена сума.В срок съм подал възражение в Районен съд и при ЧСИ.Изпълнителния лист е по 417.9 от ГПК(запис на заповед).Днеска ми се обадиха от кантората на ЧСИ-то, че на 08.10.2015-та ще ми правят опис на движими вещи.Не се ли спира описа и изпълнението на основание чл. 420 от ГПК, при положение, че съм възразил?Предварително благодаря!
п.с.Забравих да добавя, че описа е на адреса ми по лична карта, там живея в жилище, което е на името на майка ми.Като цяло нямам нищо на мое име, нито движимо, нито недвижимо....

Чл. 420. (1) Възражението срещу заповедта за изпълнение не спира принудителното изпълнение в случаите по чл. 417, т. 1 - 8, освен когато длъжникът представи надлежно обезпечение за кредитора по реда на чл. 180 и 181 от Закона за задълженията и договорите.
(2) Когато в срока за възражение е направено искане за спиране, подкрепено с убедителни писмени доказателства, съдът, постановил незабавно изпълнение, може да го спре.
(3) Определението по искането за спиране може да се обжалва с частна жалба.
ah14881488
Младши потребител
 
Мнения: 76
Регистриран на: 23 Сеп 2014, 17:37

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron