начало

Здравният министър забрани влизането на чужденци в България Здравният министър забрани влизането на чужденци в България

Регистрация на търговско дружество

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Регистрация на търговско дружество

Мнениеот paulinasarah » 16 Сеп 2015, 21:15

Здравейте,

Предварително се извинявам, ако темата ми не е в правилния форум.
Интересува ме следното: реших да си регистрирам търговско дружество по ДДС. Идеята ми е да намирам клиенти в чужбина, на които да продавам продукти от български производители.
Искам да разбера какви са разходите свързани с регистрация на дружеството и самата регистрация мога ли да я извърша аз или за целта трябва да наема адвокат/счетоводител. Интересува ме също ако непосредствено след регистрацията на дружеството то не извършва търговска дейност /да речем намеря първия си клиент след 3 месеца/ дължа ли осигуровки.
Какъв би бил размера на осигуровките като се има предвид, че в момента работя на трудов договор, в частна фирма. Ако нещата потръгнат идеята е да напусна и да се занимавам само с моя бизнес.

Предварително благодаря за отговора !
paulinasarah
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 16 Сеп 2015, 21:07

Re: Регистрация на търговско дружество

Мнениеот kdkrastev1234 » 17 Сеп 2015, 06:39

Предполагам, че питането е за регистрация на ЕООД.
1. Обикновено регистрацията се извършва от адвокат, но ако не можете да си го позволите може да я направите и сам. Попълват се десетина документа, единият от които е с нотариална заверка на подписа. Можете да ги намерите в интернет. Подавате всичко в Търговския регистър. Таксата е различна, съобразно това дали ги подавате лично или по интернет. Ако объркате или пропуснете нещо от Търговския регистър ще ви дадат указания, така че следете.
2. Не е задължително, но е желателно, при упражняването на търговската дейност да имате адвокат. Със свободни импровизации рискувате да изхабите впоследствие много нерви и средства.
3. Счетоводителят е задължителен, щом ще сте регистриран по ДДС.
4. Има начин да не се плашат осигуровки, ще ви ги обясни счетоводителят.
kdkrastev1234
Потребител
 
Мнения: 616
Регистриран на: 27 Фев 2014, 08:22


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron