начало

Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно Прилагането на абсолютната давност за заварени случаи ощетява кредиторите двойно

Обяснение на понятието "нетърговско използване"

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Обяснение на понятието "нетърговско използване"

Мнениеот lili115 » 03 Сеп 2015, 14:21

Здравейте,

Търсих определение но не успях да намеря. Става въпрос за лицензията на софтуера на Майкрософт. Та там пише че дадени версии ставали само за нетърговско използване или нетърговска цел.
Като ги питах на инфо линията им ми обясняват, че ако компютъра ми е в магазина и можело да си пускам фактурите от него, но не става да е на витрината и да пускам някакво съдържание и да го гледа клиента.
Сега излиза че софтуер за домашно предназначение може да се инсталира на компютър в търговското помещение?

Мерси предварително!
lili115
Младши потребител
 
Мнения: 48
Регистриран на: 19 Фев 2012, 19:01

Re: Обяснение на понятието "нетърговско използване"

Мнениеот bobi9 » 04 Сеп 2015, 13:31

Определението,което дава собственика на лицензията е това,което Ви е нужно. Друго определение,освен в самите условия,които са предоставени от Майкрософт едва ли ще намерите.
Ако трябва да го изведем определението по логически път и съблюдавайки принципите на търговското право, нетърговско използване,следва да е всяко използване,което не е насочено към реализирането на печалба. По аргумент от противното, всяко ползване в търговски обект,дали като помощно средство за издаване на фактури или като екран за реклама би трябвало да е търговско използване,защото е в помощ на търговеца да реализира печалба.
bobi9
Потребител
 
Мнения: 302
Регистриран на: 21 Фев 2014, 17:46


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Google [Bot] и 5 госта


cron