начало

Правната комисия извади наяве спорните промени в закона за извънредното положение Правната комисия извади наяве спорните промени в закона за извънредното положение

дговор за аренда 10 или 11 год - спор

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


дговор за аренда 10 или 11 год - спор

Мнениеот pitasht » 14 Авг 2015, 21:13

Здравейте имам следният проблем. Едно ЕТ сключва договор за аренда не с всички собственици- примерно с едни от няколко съсобственика за 10год- така пише в срока но също е посочено че договорът започва от 2005 до 2016год - което на практика са 11 год. сега имам проблем да убедя администрацията на която се представи този договор че същият е за 10год. нямаме време за съдебни дела нещата ще се решат до дни. Трябват ми силни аргументи.
Измислих няколко но все не ми се струват достатъчно силни. Принципно ме устройва и вариант администрацията да каже че не може да определи срока защото има вътрешно противоречие но те засега не искат да направят и това.
Благодаря за всяко мнение.
pitasht
Активен потребител
 
Мнения: 1283
Регистриран на: 19 Май 2006, 09:18

Re: дговор за аренда 10 или 11 год - спор

Мнениеот Melly » 15 Авг 2015, 14:32

pitasht написа:Здравейте имам следният проблем. Едно ЕТ сключва договор за аренда не с всички собственици- примерно с едни от няколко съсобственика за 10год- така пише в срока но също е посочено че договорът започва от 2005 до 2016год - което на практика са 11 год (бел. моя, но не и включително 2016, а до 2016!). сега имам проблем да убедя администрацията на която се представи този договор че същият е за 10год. нямаме време за съдебни дела нещата ще се решат до дни. Трябват ми силни аргументи.
Измислих няколко но все не ми се струват достатъчно силни. Принципно ме устройва и вариант администрацията да каже че не може да определи срока защото има вътрешно противоречие но те засега не искат да направят и това.
Благодаря за всяко мнение.

Няма място за спор. Поне моето мнение е такова.
Клаузите в договора са ясни и не се нуждаят от тълкуване/убеждение, особено към администрацията.
Спецификата при арендните договори идва от това, че времетраенето/продължителността на действието им се изчислява за стопанска година, която винаги е различна от календарната година. Или, щом договорът е сключен през 2005 и то за 10 години, то десетата стопанска година изтича след събиране на реколтата от арендатора през 2015.
Това от своя страна означава, че аредаторът нито ще оре, нито ще бранува, нито ще засява площите за следващата стопанска 2015-2016. :wink:
"Понякога седя и си мисля...а понякога просто си седя."
http://vbox7.com/play:68f9c028
Аватар
Melly
Старши потребител
 
Мнения: 7621
Регистриран на: 18 Окт 2007, 23:13
Местоположение: гр. София


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron