начало

Здравният министър забрани влизането на чужденци в България Здравният министър забрани влизането на чужденци в България

Прехвъляне на ЕТ по чл. 15 от ТЗ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Прехвъляне на ЕТ по чл. 15 от ТЗ

Мнениеот tatyanang » 05 Авг 2015, 20:05

Здравейте,
имам няколко въпроса надявам се да ми помогнете:)
Искам да прехвърля ЕТ което е регистрирано на мое име искам да го прехвърля въз основа на чл. 15 от ТЗ на моя брат. До колкото се запознах с обстановката трябва да имаме нот. заверен договор . Следващата стъпка е да подам до НАП уведомление по чл. 77 седем дни преди вписването в търговския регистър на даденото обстоятелство, въз основа на това уведомление и подаденото заявление в търговски регистър следва аз да бъда отписана като собственик и да не фигурирам в търговския регистър.
Ето и въпросите които ме тревожат :
Първо Ет развива търговска дейност малко магазинче за хранителни стоки но сме регистрирани по ДДС и продаваме алкохол и цигари- Дали ще се налага да подава ме до митницата нови документи и да ни се издава ново удостоверение за да можем да продава ме алкохол и цигари?
Същия ми е въпроса относно и ХЕИ дали ще трябва отново да минават и да издават ново разрешително въпреки, че фирмата и предприятието е едно ,сменя се само собственика?
Втория ми въпрос е удостоверението което НАП трябва да ми издадът въз основа на заявлението ми по чл. 77 в какъв срок горе долу се издава и служебно ли се предоставя или аз с вписването в търговския трябва да го имам като реквизит към документите си като отида в търговския регистър? Също така при вписването в търговския регистър и двамата ли физически трябва да сме там и той какво заявление трябва да подаде?Аз до колкото знам трябва да подам заявление В 1 -
Много ще Ви бъда благодарна ако може да ми отговорите на въпросите възможно най- скоро
И последен въпрос брат ми не търговец по смисъла на закона - това пречка ли е да стане собственик на ЕТ и трябвали да подава някакви др. документи и да се регистрира някъде
tatyanang
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 05 Авг 2015, 19:19

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron