начало

Удължават извънредното положение до 13 май Удължават извънредното положение до 13 май

Към взискател след погасяване на задължение от длъжник

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Към взискател след погасяване на задължение от длъжник

Мнениеот californieca » 12 Юни 2015, 12:15

Здравейте,

Погасено е задължение (преди 2 години) чрез удръжка от трудово възнаграждение на база запорно съобщение. Независимо, че изпълнителното производство е спряно на база решение от въззивна инстанция и не се съобразява, съдия изпълнителя задържа събраната сума по негова сметка и не я изпраща на взискателя.

Преди няколко дни получих призовка за ново дело със същата сума предявена от взискателя както от преди 2 години. След обаждане на ЧСИ, сумата е преведена към взискателя и той предлага споразумение за да нямам бъдещи претенции към тях.

Трябва ли да подпиша предлаганото ми споразумение или да изпратя писмо до съда като приложа платежното нареждане за удръжка което съвпада със сумата от запорното съобщение и да искам да се прекрати производството по изпълнителното дело. след като съм представил на ЧСИ решение за спиране
на производството независимо от това той го е изпълнил и задържа сумата и запора върху трудовото ми възнаграждение не е ВДИГНАТО!

Може ли да се иска отмяна на извършените действия от ЧСИ и да се иска възстановяване на сумата. Още повече, че района на действие на ЧСИ не е негов !

Ще очаквам вашите предложения и съвети.
Благодаря.
californieca
Младши потребител
 
Мнения: 15
Регистриран на: 11 Окт 2004, 22:01

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron