Страница 1 от 1

Онлайн търговия- консултация- към кого да се обърна?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2015, 14:11
от athens
Здравейте!
Имам желание да започна търговия чрез електронен магазин или само през Фейсбук страница. Става въпрос за продажба на дрехи аутлет, които ще закупувам на едро.
Проблемът е, че не знам правно как стоят нещата, какво ще ми е необходимо, колко трябва да вложа (за уреждане на правно-счетоводни въпроси) и какви печалби ще трябва да генерирам, за да мога да оправдая разходите.
Много съм далеч от тези въпроси, моето образование е в съвсем друга сфера (медицина, биология), така че счетоводството и правото са ми чужди.
Моля някой, ако може, да ми даде поне някакви насоки по въпросите, които ме вълнуват и също така още един въпрос: Удачно ли е да потърся юрист или счетоводител за консултация? Трябва ли да се обърна към адвокат по търговско право или мога да се обърна към всеки адвокат? Извинявам се, ако въпросите ми звучат глупаво, но както казах, тази сфера ми е чужда. И каква е горе-долу цената на една такава консултация? Дали ще е достатъчно изчерпателна, за да съм наясно вече какво точно да предприема и какво ще е най-добре за мен?
Благодаря предварително!

Re: Онлайн търговия- консултация- към кого да се обърна?

МнениеПубликувано на: 28 Май 2015, 14:38
от machinespirit
Здравейте,

Процедурата не е особено сложна.
Нужно е преди всичко да бъдете регистриран като търговец.
Изискванията са както към сайта Ви, свързани със закона за електронната търговия, така и относно всички останали нормативни актове свързани с упражняването на изразената от вас, търговска дейност. Реално вие ще сте един обикновен търговец, чийто магазин е виртуален.

Моят съвет е консултирайте се с правно-счетоводно дружество. Обяснете им случая и те ще ви предложат удобни за Вас, варианти.
Счетоводител ще ви трябва в процеса на работа и деклариране на задълженията
Бъдете подготвен, че най-сериозния разход за Вас ще бъде самата изработка на интернет-страница, който да бъде използвана като онлайн магазин.

Приятен ден.

П.П. Обмислете и въпросът с онлайн разплащанията. Сайтове като Paypal, понякога представят доста по-изгодни условия от родните Банки.