начало

Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница Прокурор от ВКП е обвинен в хулиганство, ударил охранител на болница

Онлайн търговия- консултация- към кого да се обърна?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Онлайн търговия- консултация- към кого да се обърна?

Мнениеот athens » 28 Май 2015, 14:11

Здравейте!
Имам желание да започна търговия чрез електронен магазин или само през Фейсбук страница. Става въпрос за продажба на дрехи аутлет, които ще закупувам на едро.
Проблемът е, че не знам правно как стоят нещата, какво ще ми е необходимо, колко трябва да вложа (за уреждане на правно-счетоводни въпроси) и какви печалби ще трябва да генерирам, за да мога да оправдая разходите.
Много съм далеч от тези въпроси, моето образование е в съвсем друга сфера (медицина, биология), така че счетоводството и правото са ми чужди.
Моля някой, ако може, да ми даде поне някакви насоки по въпросите, които ме вълнуват и също така още един въпрос: Удачно ли е да потърся юрист или счетоводител за консултация? Трябва ли да се обърна към адвокат по търговско право или мога да се обърна към всеки адвокат? Извинявам се, ако въпросите ми звучат глупаво, но както казах, тази сфера ми е чужда. И каква е горе-долу цената на една такава консултация? Дали ще е достатъчно изчерпателна, за да съм наясно вече какво точно да предприема и какво ще е най-добре за мен?
Благодаря предварително!
athens
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 28 Май 2015, 13:29

Re: Онлайн търговия- консултация- към кого да се обърна?

Мнениеот machinespirit » 28 Май 2015, 14:38

Здравейте,

Процедурата не е особено сложна.
Нужно е преди всичко да бъдете регистриран като търговец.
Изискванията са както към сайта Ви, свързани със закона за електронната търговия, така и относно всички останали нормативни актове свързани с упражняването на изразената от вас, търговска дейност. Реално вие ще сте един обикновен търговец, чийто магазин е виртуален.

Моят съвет е консултирайте се с правно-счетоводно дружество. Обяснете им случая и те ще ви предложат удобни за Вас, варианти.
Счетоводител ще ви трябва в процеса на работа и деклариране на задълженията
Бъдете подготвен, че най-сериозния разход за Вас ще бъде самата изработка на интернет-страница, който да бъде използвана като онлайн магазин.

Приятен ден.

П.П. Обмислете и въпросът с онлайн разплащанията. Сайтове като Paypal, понякога представят доста по-изгодни условия от родните Банки.
machinespirit
Младши потребител
 
Мнения: 29
Регистриран на: 07 Май 2015, 10:18


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 9 госта


cron