начало

ВСС се събира заради проблеми в работата на съдилищата в извънредно положение ВСС се събира заради проблеми в работата на съдилищата в извънредно положение

Промяна в името на ЕТ

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Промяна в името на ЕТ

Мнениеот Венелин Манчев » 28 Яну 2004, 09:45

Здравейте,
имам един въпрос, на който не мога да намеря еднозначен отговор.

В момента съм регистриран като ЕТ "Венелин Манчев". За да регистрирам домейн в областта .bg (например dnes.bg) трябва съответната дума да е част от името на фирмата. И така, фирмата ми би трябвало да се казва ЕТ "Днес - Венелин Манчев". Със сигурност трябва да направя някаква пререгистрация в Търговския отдел на СГС, това ми е ясно. Обаче не ми е ясно, трябва ли да променям (съответно да плащам и такси за промяната) за регистрите БУЛСТАТ и НДР. Здравия разум ми казва, че би трябвало навсякъде да направя промени. Но пък от практиката знам за случай при които една фирма от ЕТ става ЕООД и продължава да ползва същите БУЛСТАТ и НДР номер. Какво е Вашето мнение?
Венелин Манчев
 

Re: Промяна в името на ЕТ

Мнениеот St. » 28 Яну 2004, 11:20

Sas sigurnost triabva da si smenite imeto sled sadebnata preregistracia v TDP i BULSTAT v saotvetnite srokove. Shte zapazite starite si Dan No i BILSTAT No. Shte Vi se izdade nova BULSTAT-karta, za koiato shte platite kakvoto se sledva. A danachnata preregistracia e bezplatna.
St.
 

Re: Промяна в името на ЕТ

Мнениеот Венелин Манчев » 28 Яну 2004, 13:11

Благодаря за консултацията.
Венелин Манчев
 

Re: Промяна в името на ЕТ

Мнениеот webadmin » 29 Яну 2004, 20:06

Че регистрирайте се в "днес", като ЕТ "Днес - Венелин Манчев" щом предявяват такива тъпи изсквания и толкоз. Те могат да изчезнат преди вас с такава политика. Защо ще си сменяте името на фирмата?
webadmin
 


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron