начало

Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина

Може ли управителят на ЕООД със 100 % общинско имуществто

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Може ли управителят на ЕООД със 100 % общинско имуществто

Мнениеот az13 » 21 Яну 2004, 18:13

Може ли управителят на ЕООД със сто процента общинско имущество да осъди общината за възнаграждение пет години назад ,предвидено в договор за възлагане управлението на дружеството , при положение , че в договора е записано , че възнаграждението на управителя е за сметка на на дружеството , и се формира на база печалбата на същото.Междувремемно дружеството с решение на Общински съвет дружеството е прекратило дейността си през 2001г.,а през 2003г. е взето решение на Общински съвет за ликвидация, но това обстоятелство не е вписано в съда, и няма назначен ликвидатор?
Много благодаря?
az13
Младши потребител
 
Мнения: 25
Регистриран на: 19 Дек 2003, 18:04

Re: Може ли управителят на ЕООД със 100 % общинско имуществт

Мнениеот gega » 21 Яну 2004, 20:01

Управителят на дружеството е в правоотношение със самото дружество! То е длъжник по него, не и общината!
gega
 

Re: Може ли управителят на ЕООД със 100 % общинско имуществт

Мнениеот julyanne » 26 Яну 2004, 18:15

Считам, че искът не е недопустим, но ако последва възражение за давност, ще бъде отхвърлен. След като възнаграждението се дължи на база реализирана печалба, очевидно че такава може да е била реализирана най-късно до 2001 г. - прекратяване дейността на дружеството. Независимо дали има характер на трудов или граждански договор мениджърският договор, вземанията по него мисля, че са възнаграждения за труд, респ. погасени са по давност. Между другото принципал е Общинският съвет или кмета, ако с Наредбата за упражняване правото на соственост в общинските дружества ОС е делегирал права на кмета.
julyanne
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 13 Яну 2004, 18:17


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron