начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Кой закон регулира дейността на рентакар

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Кой закон регулира дейността на рентакар

Мнениеот taxsee » 17 Ное 2014, 20:28

Здравейте! Дойдох в България преди само една година и за това малко ми е трудно да се ориентирам във вашите закони, надявам се че можете да помогнете с моят въпрос :)

Днес имам интерес към законно регулиране на услуга "отдаване на кола с шофьор под наем (кратък наем)" или "рентакар с шофьор(с екипаж) "(присътствието на шофьора е важно!) . Не можах да намирам в гугъл, кой закон или наредба регулира таква дейност?

Второто: може ли собственник на лека кола, регистриран като ЕТ, да предлага тази услуга за потребители въз основа на договор за наем на кола с шофьор?

Трето - възможно ли е договор на такъв наем да се сключи в устна форма въз основа на публична оферта? Не съм сигурен дали има таква форма на устен договор в България, това е термин от руското законодателство.

Предварително благодаря много за информацията!
taxsee
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Ное 2014, 20:10

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron