начало

Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие Маринела Арабаджиева е опитала да се самоубие

Кой закон регулира дейността на рентакар

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Кой закон регулира дейността на рентакар

Мнениеот taxsee » 17 Ное 2014, 20:28

Здравейте! Дойдох в България преди само една година и за това малко ми е трудно да се ориентирам във вашите закони, надявам се че можете да помогнете с моят въпрос :)

Днес имам интерес към законно регулиране на услуга "отдаване на кола с шофьор под наем (кратък наем)" или "рентакар с шофьор(с екипаж) "(присътствието на шофьора е важно!) . Не можах да намирам в гугъл, кой закон или наредба регулира таква дейност?

Второто: може ли собственник на лека кола, регистриран като ЕТ, да предлага тази услуга за потребители въз основа на договор за наем на кола с шофьор?

Трето - възможно ли е договор на такъв наем да се сключи в устна форма въз основа на публична оферта? Не съм сигурен дали има таква форма на устен договор в България, това е термин от руското законодателство.

Предварително благодаря много за информацията!
taxsee
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Ное 2014, 20:10

Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron