начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Неформален договор - проблем

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Неформален договор - проблем

Мнениеот lubopiten7 » 12 Ное 2014, 17:00

Здравейте,
обръщам се с молба за предварителен съвет, преди да прибегна до услуги на адвокат, каквито най-вероятно ще са ми необходими. Става въпрос за следното:
Две лица, баща и син, контактуват с мен и им е необходимо извършването на услуга (изготвяне на доклад, който да послужи пред Банка за кандидатстване за кредит). Двамата имат 2 фирми, ООД на двамата, на което управител е бащата и ЕТ на сина. По настояване на бащата, последният иска да му издам ф-ра на ЕТ, за да минела като разход.
Докладът е получен, като при предаването му е предадена и ф-рата. Разбира се, както често се среща, услугата не е заплатена по банков път и до настоящия момент. Впоследствие се установява, че за кредит пред Банката е кандидатствало ООД-то и Докладът е използван за тази цел, като също така при предаването на хартия, върху ф-рата, издадена на ЕТ-то, се е подписал бащата, преиначавайки подписа на сина си ЕТ.
Въпросът ми аджеба... при условие, че ЕТ-то не е осчетоводило най-вероятно тази ф-ра, аз към кой да си насоча претенцията? Към ЕТ-то, на което е издадена ф-рата, или от ООД, което пък само се е ползвало от извършената услуга, но нито я е заявило, поискало или пък има някакви други доказателства.
lubopiten7
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Ное 2014, 16:34

Re: Неформален договор - проблем

Мнениеот ivanov_p » 12 Ное 2014, 18:14

За пръв път чувам съучастници да се съдят за разноски по престъплението!?!
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3367
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: Неформален договор - проблем

Мнениеот lubopiten7 » 12 Ное 2014, 19:21

Нещо не разбрах?!
Мисълта ми е от кой е по-редно да си търся парите, от този, на който са ме накарали да издам ф-ра или този, който разбрах, че в последствие е използвал моя труд? В крайна сметка и кой да сезирам за това, че единият се е подписал с подписа на другия и как мога да го докажа това, че наистина се е случило, като няма други свидетели?
lubopiten7
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Ное 2014, 16:34


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron