начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

права при наследяване на поименни акции

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


права при наследяване на поименни акции

Мнениеот ko4o4 » 22 Окт 2014, 13:57

Здравейте, Колеги.
Моля да ми отговорите на следния въпрос:
Кога наследниците по закон придобиват правата върху поименни акции - от момента на откриване или приемане на наследството, или от друг момент? Кога придобиват права на акционери и могат да участват в ОС?
ko4o4
Младши потребител
 
Мнения: 59
Регистриран на: 07 Юли 2009, 08:15

Re: права при наследяване на поименни акции

Мнениеот ko4o4 » 22 Окт 2014, 14:17

"наследниците по закон придобиват правата върху безналични акции не от момента на откриване или приемане на наследството, а от момента на регистрацията им като акционери в Ц. Д., т.е. само регистрираните притежатели на безналични акции имат права на акционери" - реш. No 38/11.06.2010 Апелативен съд Бургас

п.п. мисля, че това е отговора на въпроса ми - съгласни ли сте?
ko4o4
Младши потребител
 
Мнения: 59
Регистриран на: 07 Юли 2009, 08:15


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron