начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

ЕТ-моля за съвет

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ЕТ-моля за съвет

Мнениеот ani77 » 26 Сеп 2014, 11:55

Собственик сам на ЕТ което се управлява от дъщеря ми и зет ми в смисъл помагат те не са на трудов договор но се разделиха ,зет ми взе с него касавия апарат и започва да поръчва етикети и да обсебва клиенти .В разговор с него да не постъпва така той отправя заплахи въпроса ми е как да се защитя ходих в стопанска полиция казаха ми веднага жалба до прокурор ,но се страхувам .След тази жалба как ще продалжат нещата за него ще трябва ли да подавам за дело срещу него и да търся свидете ли Пишете всичко което знаете :cry:
ani77
Нов потребител
 
Мнения: 6
Регистриран на: 30 Мар 2012, 23:13

Re: Molia za savet

Мнениеот vvasi » 26 Сеп 2014, 12:45

Щом като вие сте ЕТ-то вземете си документите и идете при адвокат, той най добре ще прецени какво да се предприеме и какво ще ви е необходимо. На първо четене ако зет ви няма нищо общо с вашето ЕТ то той няма право да взема касовия апарат.
vvasi
Нов потребител
 
Мнения: 9
Регистриран на: 17 Яну 2014, 17:39

Re: ЕТ-моля за съвет

Мнениеот ivanov_p » 26 Сеп 2014, 14:06

След 10 мин. да сте строен на опашката в НАП. Там ще ви кажат какво да направите. Адвокат наистина ще ви трябва, но да защитава вас. Отговорността за данъци и осигуровки по всичко минало през апарата е само и единствено ваша. Трябва да пуснете и тъжба до прокуратурата, няма да си мръднат пръста, но ще мине за смекчаващо вината обстоятелство. Ако платите натрупаните данъци и вземете добър адвокат ще минете с условна присъда.
ivanov_p
Активен потребител
 
Мнения: 3367
Регистриран на: 26 Ное 2013, 19:53

Re: ЕТ-моля за съвет

Мнениеот emstoianova_ » 28 Сеп 2014, 15:00

:( не плашете човека де
emstoianova_
Младши потребител
 
Мнения: 55
Регистриран на: 18 Фев 2013, 18:19


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron