начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Портал за игри - има ли проблем с търговска марка

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Портал за игри - има ли проблем с търговска марка

Мнениеот theman2 » 17 Сеп 2014, 00:16

Здравейте,

Имам портал за игри за двама в който има игри като Монополи, белот и други игри, но понеже знам че Хасбро държи някакви права на Монополи (Monopoly) и Scrabble (а аз имам игра скрабъл) искам да питам - нарушавам ли търговската им марка ?
Моите игри са на кирилица (скрабъл, монополи, ..) а те са регистрирани на латиница (scrabble, monopolY).

Благодаря
theman2
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 17 Сеп 2014, 00:05

Re: Портал за игри - има ли проблем с търговска марка

Мнениеот huukuu » 19 Сеп 2014, 10:58

Специално за Скрабъл правата върху марката са на Хасбро само за САЩ и Канада. За останалата част от света са на друга компания - Маттел. Монополи наистина е на Хасбро. Това, разбира се, няма значение.

При вас съществуват два проблема във връзка с интелектуалната собственост:

1. Дори и да използвате марките на кирилица отново е налице нарушение. От значение е степента на сходство. Всеки потребител знае, че става въпрос за Scrabble. Същото е и за Монополи.

2. Съществува и авторско право върху някои от елементите на играта - как е организирана дъската за монополи и съответно за скрабъл, gameplay-а и др.

Според мен нарушавате правата на двете компании. Ако се притеснявате от реакция от тяхна страна, можете да ги потърсите за лиценз. Така обаче рискувате да привлечете вниманието им.
huukuu
Младши потребител
 
Мнения: 45
Регистриран на: 29 Май 2012, 21:44


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron