начало

МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади МВР разтури палатковите лагери, протестиращите издигнаха барикади

Новият управител на ЕООД не вписва промяната в Тър. р-р?!

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Новият управител на ЕООД не вписва промяната в Тър. р-р?!

Мнениеот stanchewa » 26 Авг 2014, 16:39

Моля, колеги да споделите опит. Още през 2010 г. са прехвърлени друж. дялове, има нов собственик и нов управител.
Подавани са документи към АВ, обосноваващи горепосочените действия, но са постановени два отказа, последният от който, е проблем в пълномощното (всички останали документи са изрядни и налице). Обаче, последващи заявления не са подавани. Две години по-късно, прехвърлителят/старият собственик и управител на ЕООД научава, че вписването не е извършено и той все още фигурира в ТР по партидата на дружеството - и като собственик и като управител. Неоткриваем е новият управител и собственик. Най-лошото е, че същият не само умишлено не е вписал промяната, но е упражнявал дейност от името на фирмата, има измамени клиенти и те сега предявяват искове срещу управителят, вписан в ТР. Има данни и за други подобни схеми, извършени от него, както и за досъдебни производства, но той реално не е в България. Изцяло потърепeвш към настоящия момент е този, който фигурира в ТР, без законово основание да впише промените.
stanchewa
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Яну 2004, 16:14

Re: Новият управител на ЕООД не вписва промяната в Тър. р-р?

Мнениеот raduslaf » 31 Авг 2014, 23:25

Как е упражнявал дейност от името на фирмата след като реално никога не е бил вписан като управител и собственик на същата?
raduslaf
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 28 Авг 2014, 23:13

Re: Новият управител на ЕООД не вписва промяната в Тър. р-р?

Мнениеот stanchewa » 22 Окт 2014, 13:08

По криминален начин. Ответните бизнес партньори не са били взискателни. Явно им е показвал договорът за прехв. на дяловете, решението за освобождаването на стария управител и назначаването на новия.
stanchewa
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 28 Яну 2004, 16:14


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron