начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Moge li da ima posledstvija registriraneto na firm

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Moge li da ima posledstvija registriraneto na firm

Мнениеот jordanova » 29 Дек 2001, 00:21

Moge li registriraneto na firma s ednakav predmet na deinost ot uvolnen disciplinarno slugitel da ima posledstvija i kakvi? Molja za otgovor, spe6no e!
jordanova
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 12 Авг 2004, 01:22

RE: Moge li da ima posledstvija registriraneto na firm

Мнениеот nia » 29 Дек 2001, 17:16

не виждам какви послесици може да има, освен ако в договора по който е работил няма някакви специални условия
nia
 

RE: Moge li da ima posledstvija registriraneto na firm

Мнениеот Mb}|{bT » 05 Яну 2002, 19:59

В ТЗ има ограничения в тази насока, откъдето най-вероятно произтичат и притесненията Ви, но те НЕ се отнасят за страни по трудово правоотношение. А ако както предполага колегата в трудовия Ви договор има такъв изричен текст евентуално ще дължите обезщетение в размер на доказаните от бившия Ви работадател вреди и пропуснати ползи в резултат от реализираната от Вас конкурентна стопанска дейност. Но подчертавам - самият факт на регистрирането не може сам по себе си да доведе до някакви последствия. Естествено пак изключения могат да се търсят и единственото което аз виждам е отново в договора Ви да е уговорено, че нямате право да регистрирате търговско предприятие със сходен предмет на дейност...но това пък вече противоречи на куп императивни норми (на първо място с чл. 19 ал. 1 и 2 от Конституцията), както и според мен на добрите нрави. Така че изводът според мен е, че спокойно можете да си регистрирате каквото искате без всякакви притеснения. Wish I Helped You
Mb}|{bT
 


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: Majestic-12 [Bot] и 2 госта


cron