начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Регистрация на ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Регистрация на ООД

Мнениеот neznaesht » 29 Ное 2001, 18:08

Вярно ли е, че при егистрация на ООД със двама съдружници, само единия може д бъде УПРАВИТЕЛ на дръжеството ? Предварително благодаря!
neznaesht
 

RE: Регистрация на ООД

Мнениеот KIS » 29 Ное 2001, 18:39

Нищо подобно!!! Управители могат да бъдат и двамата съдружници! В Дружествения договор може да се посочи как ще управляват дружеството - могат да го управляват както само заедно, така и поотделно. (Може да се дадат конкретни указания за управлението - например при сделки до определена сума да управляват (подписват)всеки поотделно, а при по-големи сделки да представляват дружеството, като имат право да подписват само двамата заедно. За управител дори може да се назначи лице, което не е съдружник в дружеството, но това е вече друг въпрос.
KIS
 

RE: Регистрация на ООД

Мнениеот Не е вярно » 29 Ное 2001, 20:12

Прав е колегата, не е вярно. И е прав за всичко останало, което следва да уговорите в дружествения договор. Една подробност - ограниченията на представителната власт на управителя от рода на лимити за сключване на сделки самостоятелно и други такива, нямат действие по отношение на трети лица. Т.е. първо съдът не бу трябвало да ги впише, и второ - при нарушаването на тези ограничения от управителя дружеството миже да търси отговорност от него, но не и да се позове на това ограничение пред трети лица и да иска обявяване на сключената в нарушение сделка за недействителна.
Не е вярно
 


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron