начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

представя ли се баланс.....

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


представя ли се баланс.....

Мнениеот Katia » 31 Окт 2001, 17:52

Моля, посъветвайте ме по следния въпрос: В Регистъра на търговските дружества се преставя баланс и отчет за годината за всички дружества, или само за дружествата, които подлежат на одит? Благодаря Ви за помощта!
Katia
 

RE: представя ли се баланс.....

Мнениеот Специалист » 31 Окт 2001, 18:29

Представя се годишният счетоводен отчет /ГСО/на акционерните дружества, които по принцип винаги се заверяват от експерт-счетоводители. Възможно е да се заверяват ГСО и на други субекти - включително и ЕТ при наличието на определени предпоставки, но само за АД има изискване да се представя в съда ГСО. Искам да Ви обърна внимание, че по смисъла на чл.40 ЗСч ГСО не вклюява само ОПР и баланс.
Специалист
 

RE: представя ли се баланс.....

Мнениеот Неспециалист » 03 Ное 2001, 21:07

В търговския регистър се представя провереният и приет годишен счетоводен отчет на акционерните дружества (чл. 251, ал. 4 ТЗ)и на дружествата с ограничена отговорност, когато годишният им счетоводен отчет подлежи на заверка (чл. 146, ал. 4 ТЗ). Кога годишният счетоводен отчет на дружествата с ограничена отговорност подлежи на заверка от дипломиран експерт-счетоводител или от специализирано одиторско предприятие се определя от чл. 52 от Закона за счетоводството.
Неспециалист
 


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron