начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Кога застраховател не изплаща щета?

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Кога застраховател не изплаща щета?

Мнениеот valeri » 04 Окт 2001, 18:53

През 1999г претърпях катастрофа с личния си автомобил Колата която ме блъсна е с българска регистрация и има застраховка Гражданска отговорност в ДЗИ. Нямам никаква вина за катастрофата, което е видно от акта за ПТП. Шофьорът на другата кола е чужд гражданин - на Република Турция. Няма шофьорска книжка и е употребил алкохол. От ДЗИ направиха оглед на колата и приеха документите по случая. След определен период ми беше съобщено, че те не могат да ми изплатят щетата. Интересува ме ДЗИ има ли това право и ако е така как да получа някакво обезщетение?
valeri
Младши потребител
 
Мнения: 10
Регистриран на: 15 Яну 2004, 14:06

RE: Кога застраховател не изплаща щета?

Мнениеот Vesselin Todorov » 09 Окт 2001, 12:05

Водача на колата, която те е ударила носи отговорността за причинените щтети. ГО на собственика на автомобила или на упълномощено от него лице покрива виновно причинените щети. В твоя случай мисля че употребата на алкохол и липсана на ш. книжка са може би основанията да ти откажат обезщетение. Съвета ми е да се консултираш с адвокат своевременно за да не изтекат давностни срокове и за това че водача на МПС -то е чужд гражданин. Съпругата ми е адвокат и в момента има подобно дело. Тел. 02/21 07 21; E- mail: advtodorova@abv.bg
Vesselin Todorov
 


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron