начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Договор за периодични доставки

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Договор за периодични доставки

Мнениеот Ради » 29 Сеп 2001, 18:57

Предстои ми да сключа договор за периодични доставки на определена стока. Има ли нещо специфично, което би следвало да предвидя в този договор. Ако има нещо по-особено моля помогнете ми?!?!
Ради
 

RE: Договор за периодични доставки

Мнениеот Бим » 01 Окт 2001, 19:41

Важното е да си уговорите точно начин и срок на доставки и начина на плащане, както и евентуални неустойки. Не предвиждайте прекратяване на договора при неизпълнение на задълженията на някоя от страните, а разваляне. В търговския закон специфичното е: Чл. 332. (Hов - ДВ, бр. 83 от 1996 г.) При продажба с периодично изпълнение, ако страните са уговорили, че продавачът може да изпълнява предсрочно, даденото в повече през предходния период се приспада от дължимото.
Бим
 

RE: RE: Договор за периодични доставки

Мнениеот Ради » 22 Окт 2001, 20:43

Благодаря!
Ради
 


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron