начало

Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина Сърбин беше осъден по „Скайп“ на 3 години затвор за неспазване на карантина

придобиване на имот след ликвидация

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


придобиване на имот след ликвидация

Мнениеот Саша » 09 Дек 2003, 15:01

при ликвидация на юл, без постъпили претенции в 6м. срок от кредитори, има ли нещо по специфично в преминаването на имуществото/недвижими имоти/ от юл в съдружника или акционера и при възникнали претенции след изтичане на срока новия собственик отговаря ли солидарно. При положение, че ликвидиращото се дружество няма кредитори, но е страна по съдебен спор, това пречи ли на процеса по ликвидация? Предварително благодаря за мненията.
Саша
 

Re: придобиване на имот след ликвидация

Мнениеот Саша » 15 Дек 2003, 17:42

никой ли тук не се занимава с ликвидация на търговско дружество......
Саша
 

Re: придобиване на имот след ликвидация

Мнениеот AD » 15 Дек 2003, 18:02

Ще се опитам да отговоря през призмата на един мой случай. Имам клиентка, с която осъдихме едно търговско дружество в ликвидация. Но предявихме вземанията си към него в шестмесечния срок от обявлението в ДВ. Депозирахме и молба в фирмено отделение на съда, да се вземе предвид нашето вземане при обявяването на ликвидацията - в случай че не е удовлетворено. Считам, че шестмесечния срок за предявяване на вземането не е без значение. Щом нямате предявени вземания от кредитори можете да пристъпите към ликвидацията. Имате съдебен спор, но ответната страна също е трябвало да уведоми официално ликвидаторите за него за да бъде вписана в списъците на кредиторите като спорно вземане. По отношение на недвижимото имущество - ако се появят претенции след обявяване на ликвидацията и разпределянето на имуществото между съдружниците и ако това имущество се продаде на трето лице при съдебна евикция на третото лице то има право на регресен иск срещу вас. Все пак за всичко това има срокове, след изтичането на които никой не може да предприеме нищо.
AD
Младши потребител
 
Мнения: 23
Регистриран на: 22 Яну 2004, 13:16

Re: придобиване на имот след ликвидация

Мнениеот Саша » 16 Дек 2003, 11:32

благодаря за отговора, в същност съдебния спор при загуба от ликвидиращото се дружество ще доведе до разваляне на сделка за покупко-продажба и то ще е в ролята на кредитор.
Саша
 


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron