начало

Наказателната колегия на ВКС образува тълкувателно дело за лихварството Наказателната колегия на ВКС образува тълкувателно дело за лихварството

Добавяне на втори управител в ООД

Казуси по търговско право. Търговска регистрация
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Добавяне на втори управител в ООД

Мнениеот qpetrova » 31 Авг 2020, 11:42

Здравейте! Имаме едно ООД с двама съдружници, единият от които е управител. Искаме да направим и вторият съдружник Управител, понеже първият такъв пребивава по-често в чужбина и съдружникът не може да се разпорежда от името на фирмата. Можете ли да ми кажете какви документи са нужни за промяната в ТР. Знам, че е най-удачно да се обърнат към адвокат, но ситуацията е по-особена, и ме помолиха за помощ. Благодаря предварително!
qpetrova
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 12 Май 2020, 17:28

Re: Добавяне на втори управител в ООД

Мнениеот ykovachev » 31 Авг 2020, 12:40

Твърде е възможно да се наложи да се обърнат и към нотариус, защото основният документ, който е необходим, е протокол от общото събрание на съдружниците. Ако в дружествения договор не е предвидена облекчена форма, ще трябва заверка на подписи и съдържание... Останалото включва необходимите декларации от новия управител, плюс оная по чл. 13, ал. 4 ЗТРРЮЛНЦ. А оттам - зависи дали ще се носят на хартия нещата в АВ (тогава и заявление образец А4), кой ще ги носи - ако е пълномощник - пълномощно, плюс декларация, че бумагите са предоставени от заявителя. Плюс кой и как ще плаща таксата, която пък зависи от това, дали документите се носят на място, или се ползва електронен подпис. Не че нещата са много сложни, но си е формална бумащина и въобще топлата вода може да бъде открита, но иска време и труд.
Само, моля, не питайте кои са декларациите или какво е А4, или каква е таксата. Като за форум толкова жокери са достатъчни.
Голям кеф е да млъкнеш, след като установиш, че не можеш да убедиш неубеждаемите.
ykovachev
Активен потребител
 
Мнения: 1941
Регистриран на: 27 Сеп 2005, 12:27

Re: Добавяне на втори управител в ООД

Мнениеот sunrise » 31 Авг 2020, 19:58

Да допълня колегата:Както и всички декларации, които ТЗ изисква за новия управител управител, включително заверка на образец на подписа.
sunrise
Активен потребител
 
Мнения: 3605
Регистриран на: 04 Юни 2007, 14:34


Назад към Търговско право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 5 госта


cron