начало

Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет Ивайло Дерменджиев се кандидатира за председател на Висшия адвокатски съвет

На лице ли е командироване в този случай ?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


На лице ли е командироване в този случай ?

Мнениеот vhdimov » 13 Мар 2019, 10:55

Здравейте.
ЮЛ, регистрирано в България, има за дейност гледане на стари хора в Германия. Т.е. мястото на постоянната работа на работниците е в Германия. Следва ли да се счита тяхното пребиваване там като командироване ?
Според мен - не. Изхождам от факта, че според чл.121, ал.1 от КТ работодателят може да командирова работник, когато се налага той да изпълнява трудовите си задължения извън мястото на постоянната му работа. Т.е. щом работникът работи на мястото на постоянната си работа /в случая в град в друга държава /, то това не се счита за командироване.
Моля за вашите мнения.
vhdimov
Младши потребител
 
Мнения: 53
Регистриран на: 10 Май 2006, 20:10

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron