начало

Огласиха мащабна реформа на несъстоятелността Огласиха мащабна реформа на несъстоятелността

самоосигуряващо се лице от 1994 година

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


самоосигуряващо се лице от 1994 година

Мнениеот irenahm » 29 Яну 2019, 14:55

Здравейте!
През 1994 година ми е издадена осигурителна книжка, в която е записано: свободна професия - преподавател. Внасяни са осигурителни вноски в продължение на 1 година и 3 месеца, като осигурителната книжка е заверена от РУСО.
Днес при извършване на справка с ПИК в сайта на НАП установих, че съм юридическо лице - собственик на ЕТ от 1994 година. Направо съм в шок. Моля, посъветвайте ме какво да направя!
irenahm
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Яну 2019, 14:44

Re: самоосигуряващо се лице от 1994 година

Мнениеот borovinka » 29 Яну 2019, 17:37

Налага ли се нещо да правите? Касае се за грешка, вероятно. В началото на осигурителните книжки пише на какво основание се издават - трябва да е вписано и във вашата. Идете до ТП на НОИ с документи от НАП (подавани ГДД), за да се види на какво основание сте внасяли осигуровки и че това основание не е качеството ви на едноличен търговец. Ще ви коригират данните в регистъра.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1506
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 3 госта


cron