начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

самоосигуряващо се лице от 1994 година

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


самоосигуряващо се лице от 1994 година

Мнениеот irenahm » 29 Яну 2019, 14:55

Здравейте!
През 1994 година ми е издадена осигурителна книжка, в която е записано: свободна професия - преподавател. Внасяни са осигурителни вноски в продължение на 1 година и 3 месеца, като осигурителната книжка е заверена от РУСО.
Днес при извършване на справка с ПИК в сайта на НАП установих, че съм юридическо лице - собственик на ЕТ от 1994 година. Направо съм в шок. Моля, посъветвайте ме какво да направя!
irenahm
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 29 Яну 2019, 14:44

Re: самоосигуряващо се лице от 1994 година

Мнениеот borovinka » 29 Яну 2019, 17:37

Налага ли се нещо да правите? Касае се за грешка, вероятно. В началото на осигурителните книжки пише на какво основание се издават - трябва да е вписано и във вашата. Идете до ТП на НОИ с документи от НАП (подавани ГДД), за да се види на какво основание сте внасяли осигуровки и че това основание не е качеството ви на едноличен търговец. Ще ви коригират данните в регистъра.
Veritatem dies aperit
borovinka
Активен потребител
 
Мнения: 1504
Регистриран на: 18 Авг 2011, 14:41
Местоположение: Lawrence, KZ


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 6 госта


cron