начало

ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни ВКС решава може ли да бъдат атакувани безсрочно договорите, сключени от незапретени психичноболни

Въпрос относно Данъчна декларация по чл.14 от ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос относно Данъчна декларация по чл.14 от ЗМДТ

Мнениеот zifri » 19 Дек 2018, 15:29

Закупих 1/2 идеална част от имот-къща с двор- и следва да подам декларация в данъчното. За съжаление попаднах на не особено любезни дами там,а срещам затруднения с попълването на въпросния документ.Нотариалният акт е на мое име,но съм омъжена-в такъв случай трябва ли да попълня данните на съпруга ми като съсобственик в Таблица 1? Останалата 1/2 идеална част от къщата е на майка ми (наследствена),за която тя си плаща данък отделно-предполагам,че за нея трябва да отбележа "да" в точка 3.3. Нея също трябва ли да я включа като съсобственик?
И още един въпрос - по скица и новия нотариален акт една от сградите в имота е определена като селскостопанска ( според стария нот.акт от 1969г), но от години не се използва като такава.Мога ли в декларацията да я определя като второстепенна постройка?
zifri
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Юни 2018, 20:03

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron