начало

Съдът отказа да разпусне партия „Възраждане“ Съдът отказа да разпусне партия „Възраждане“

Въпрос относно Данъчна декларация по чл.14 от ЗМДТ

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Въпрос относно Данъчна декларация по чл.14 от ЗМДТ

Мнениеот zifri » 19 Дек 2018, 15:29

Закупих 1/2 идеална част от имот-къща с двор- и следва да подам декларация в данъчното. За съжаление попаднах на не особено любезни дами там,а срещам затруднения с попълването на въпросния документ.Нотариалният акт е на мое име,но съм омъжена-в такъв случай трябва ли да попълня данните на съпруга ми като съсобственик в Таблица 1? Останалата 1/2 идеална част от къщата е на майка ми (наследствена),за която тя си плаща данък отделно-предполагам,че за нея трябва да отбележа "да" в точка 3.3. Нея също трябва ли да я включа като съсобственик?
И още един въпрос - по скица и новия нотариален акт една от сградите в имота е определена като селскостопанска ( според стария нот.акт от 1969г), но от години не се използва като такава.Мога ли в декларацията да я определя като второстепенна постройка?
zifri
Нов потребител
 
Мнения: 2
Регистриран на: 07 Юни 2018, 20:03

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron