начало

Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби Гражданите ще могат да водят дела по ЗОДОВ за вреди от действието на незаконни наредби

Регистрация на ЕООД и трудов договор в чужбина (+неплатени д

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Регистрация на ЕООД и трудов договор в чужбина (+неплатени д

Мнениеот deratiioo » 01 Юли 2018, 08:23

Здравейте, имам следния казус и бих бил благодарен за някаква насока как най-безболезнено да вкарам създалата се ситуация в релси. Предварително се извинявам за невежеството си по тези теми.

Работих няколко години в чужбина и все още имам действащ трудов договор (страна от ЕС). Междувременно, ми се е случвало да имам допълнителни приходи от странични дейности които не са декларирани.

Тъй като страничните доходи станаха по-регулярни, реших да направя ЕООД като собственик и управител за да си минават легално вече.

Въпросите ми са:

- Трябва ли все пак да подавам и допълнителна декларация като физическо лице с трудов договор, тъй като реално ще плащам осигуровки и в БГ като управител и същевременно в чужбина като нает на трудов договор. Или просто да получавам всичко в БГ и да избегне двойно плащане на осигуровки?
- Каква е вероятността да бъда проверен като физическо лице след като не съм подавал декларации за минали години, а трудовия ми договор е от около 3-4 години.

Предварително благодаря. Няма нужда от критика наистина, осъзнавам грешките и просто имам нужда от съвет как да оправя забърканата каша.
deratiioo
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 01 Юли 2018, 07:38

Re: Регистрация на ЕООД и трудов договор в чужбина (+неплате

Мнениеот thebeast » 01 Юли 2018, 09:36

Най-напред си вземете ПИК (персонален идентификационен код) от съответната ТД на НАП (ако не сте го направили досега) и проверете чрез него в електронните услуги на сайта на НАП във Вашия профил в раздел Предоставяне на данъчна и осигурителна информация има ли данни в справката за изплатени доходи (различни от трудови) на физически лица за периода 2016 - 2017 и ако има - какви са те. Съобразно информацията вече може да се обсъждат варианти за действие.
thebeast
Потребител
 
Мнения: 450
Регистриран на: 09 Авг 2007, 11:56
Местоположение: Пловдив


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron