начало
ВСС няма правила за отстояване на независимостта на съда, но работи по такива ВСС няма правила за отстояване на независимостта на съда, но работи по такива

Данък сгради след наследство

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Данък сгради след наследство

Мнениеот mindcrimes » 30 Яну 2017, 17:19

Здравейте! Потърсих, но не можах да намеря нещо конкретно за моята ситуация, ако не съм видял моля да ме извините.

През 1999та година родителите ми починаха в катастрофа, бях на 12, а брат ми на 16години. Доста обикаляния имаше за прехвърляне на сметки и всичко друго, но по незнайна за мен причина собствеността на апартамента не е била прехвърлена на наше име. Разпитах роднини, които тогава се занимаваха с тези проблеми от наше име и ми казаха, че от кметството са им предали, че тези неща автоматично се прехвърляли на наследниците. Явно обаче не е така, от тогава данък не е плащан, а и уведомително писмо не е пристигало при нас и двамата с брат ми (наша вина) не сме се интересували да ги плащаме.

Днес проверих и има натрупана сметка от 1000лв, по 500лв на лице (майка ми и баща ми). Интересува ме каква е процедурата от този момент нататък - в интернет видях, че някои изтичат по давност, но това май е било само ако се пуснат молби и то преди няколко години, а след 2014та нямало такова нещо. Трябва първо да прехвърлим собствеността на наше име и тогава да се плати или може да се погаси първо, каквато част не е минала по давност или всичко. Има ли някакви глоби или просто трябва да отида с нотариалния акт и удостоверение за наследници в общината и да си ги погася? Ако има нужда от консултация или намеса на правно лице, какъв адвокат трябва да търся?

Благодаря предварително.
mindcrimes
Нов потребител
 
Мнения: 1
Регистриран на: 30 Яну 2017, 17:07

Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron