Страница 1 от 1

Заличена партида на МПС в МДТ

МнениеПубликувано на: 13 Май 2016, 23:22
от tsvesim
Здравейте, имам следният казус:
Притежавам МПС, регистрирано в КАТ-В.Търново.
Живея в София от 2006, а от 2010 съм с постиянен адрес в столицата. МПС-то регистрирано в В.Търново не е прежвърляно и пререгистрирано в КАТ-София и съответно при софийските данъчни. До миналата година си плащах данъка на колата в Търново и по нищо не личеше, че има някакъв проблем. т.е не бяж уведомен по никакъв начин за предстояяите събития.
Преди месец отивам да си платя отново данъка за 2016 година в МДТ Търново и от там ми заявяват, че партидата ми е заличена, поради това, че ми е сменен постоянния адрес. Пак повтарям - адреса ми е сменен през 2010, а до 2015 аз необеспокояван си плащам данъците в Търново.

Така. Сега след като колата е заличена от Търновските данъчни, какво следва ако искам да бракувам колата? В КАТ ще ми искат бележка от данъчните, но от кои след като колата за 2016 няма къде да си плати данъка? А какво следва ако искам да я продам?

Бихте ли помогнали?? Налага ли се да регистрирам колата в София само за да я бракувам? Мога ли да я продам без да се налага да я регистрирам в София?

Благодаря предварително.

Re: Заличена партида на МПС в МДТ

МнениеПубликувано на: 13 Май 2016, 23:36
от lakavitsa
само не споменахте какъв е рег. номер на С или на ВТ в момента и от кога?

Re: Заличена партида на МПС в МДТ

МнениеПубликувано на: 15 Май 2016, 14:02
от thebeast
Явно в търновското данъчно не са много добре. В закона не съществува задължение при смяна на адрес да си декларираш автомобила на новия адрес, нито има срок за това. Ако си промениш регистрацията в КАТ - София, за автомобила ще ти образуват партида в Столична община. Другият вариант е да отидеш и да си декларираш автомобила в съответното софийско данъчно, но ако там също не се окажат чалнати и ти кажат първо да отидеш в КАТ. С тези регионални бази КАТ също са в 19-ти век.

Re: Заличена партида на МПС в МДТ

МнениеПубликувано на: 16 Май 2016, 10:11
от tsvesim
До "lakavitsa", в момента колата е с номер ВТ и не възнамерявам да го променям.
До "thebeast" Благодаря за отговора.
Бихте ли цитирали точно кой закон имате предвид? Има ли някаква възможност да подам оплакване по казуса, тъй като ако наистина в закона няма подобно изискване, все някой трябва да си понесе отговорността?

Благодаря.
Цветелин Симеонов

Re: Заличена партида на МПС в МДТ

МнениеПубликувано на: 17 Май 2016, 13:32
от karanedeff
tsvesim написа:Сега след като колата е заличена от Търновските данъчни, какво следва ако искам да бракувам колата?

Декларираш я в София и си готов :arrow: :idea: