начало

Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки Работодател може да разреши на служителите си дискретни религиозни символи, но да забрани забрадки

Връщат ли ДДС-то В България?

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


Връщат ли ДДС-то В България?

Мнениеот Пламен » 08 Дек 2004, 00:59

Искам да попитам дали връщат ДДС-то в България.
Бях чул по телевизията че на чужденците им връщат ддс-то на излизане от България, след като представят касова бележка за закупената от тях стока. Казаха че българите също можели да си възвърнат ддс-то на края на годината ако представят касовите бележки на стоките които са закупили. Незнам това дали е гласувано и дали изобщо е така. Ще съм много благодарен ако някой може да ми отговори.
Пламен
 

Re: Връщат ли ДДС-то В България?

Мнениеот Zu » 08 Дек 2004, 11:29

Не може да се възстановява ДДС на българските граждани, защото идеята на самия данък е той да се заплаща от крайния потребител на една стока и услуга. ДДС могат да възстановяват само фирмите, които са регистрирани по ДДС и изпълняват финкцията на администратори на данъка, без реално да поемат данъчната тежест, тоест да го зплащат.
Zu
 

Re: Връщат ли ДДС-то В България?

Мнениеот денис белята » 08 Дек 2004, 23:45

Не4 си прав .В МЕТРО магазините има специална табела която информира как и при какви условия се връща -възстановява ДДС на чужденци.това което си спомням е ,че май трябваше да има оборот от една фактура в размер на 1000 лв без ДДС
денис белята
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron