начало

Щабът: Носете маски – ще карате вируса по-леко Щабът: Носете маски – ще карате вируса по-леко

danachna ocenka

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


danachna ocenka

Мнениеот elsi » 26 Окт 2004, 21:23

Interesuva me koi sa harakteristikite na imota po otnoshenie na danachna ocenka na sashtiia. Koi sa tezi harakteristiki, pri promianata, na koito e nujna nova danachna ocenka?
elsi
 

Re: danachna ocenka

Мнениеот пепи » 27 Окт 2004, 09:40

промяна в статута, промяна в площа и т.н.
пепи
 

Re: danachna ocenka

Мнениеот е » 27 Окт 2004, 14:35

Данъчнана оценка се изчислява по ЗМДТ, там има всички коефициенти и вие можете да си я изчислите. Всяка година данъчната оценка е различна, защото с изтичането на годините жилището има амортизация. Ако Ви трябва ново удостоверение за данъчна оценка, това е друго. Зависи какво пише в удостоверението, което Ви е издало данъчното подразделение. Сега важат до края на юни и от първи юли, защото има разсрочено плащане на данъка. Трябва да пише там: няма задължения за имота.
Въпросът Ви е неясен, кажете какъв е проблемът?
е
 

Re: danachna ocenka

Мнениеот гала » 27 Окт 2004, 14:50

Не мога да разбера каво точно питате и с кава цел , но Данъчна оценка се издава от Общината по местонахождение на имота . Параметрите й са много и не е много лесно сам да си я зчислиш , пък и какъв е смисъла . Ако искаш се пробвай / виж ЗМДТ / .Трябва ти официален документ / тя е такъв / . Важи една година .
гала
 

Re: danachna ocenka

Мнениеот ste » 05 Ное 2004, 16:54

Напълно е възможно да се определят, макар и не до стотинка, но до единици от лева.. - да.
Приложение №2 към Закона за местните данъци и такси ще В ипомогне да си я изчислите.
ste
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 4 госта


cron