начало

Щабът: Носете маски – ще карате вируса по-леко Щабът: Носете маски – ще карате вируса по-леко

ЗАКОН ЗА СЧЕТОВОДСТВОТО

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


ЗАКОН ЗА СЧЕТОВОДСТВОТО

Мнениеот дида1 » 11 Ное 2004, 11:33

В чл.7 на ЗСч са уредени задължителните реквизити на първичния счетоводен документ, както и че фактурата следва да се подпише от отговорник на финансовата операция. Въпросът е: в една голяма фирма, в която има сектор "Материално техническо снабдяване", който сектор по структура е в отдел "Ремонтен" и след осъществяването на доставката, фактурата от кой следва да се подписва като "отговорник за стопанската операция"- от ръководителят на сектор "МТС" , от нач.отдел"Ремонтен" или от гл.счетоводител, още повече, че съгласно чл.11 от ЗСч лицата, които са съставили и подписали счетоводните документи носят отговорност за достоверността в тях.
дида1
 

Re: ЗАКОН ЗА СЧЕТОВОДСТВОТО

Мнениеот донна2 » 11 Ное 2004, 12:03

Структората на фирмата и отделита са такива каквито реши собственика да бъдат , няма изрично законово изискване ,колко да се отделите и как да се казват и т.н. затова с една вътрешна заповед ще се определи ,кои лица от кои отдели ще подписват фактурите и ще си спокоен
донна2
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 2 госта


cron