начало

КС ще решава за втори път за необжалваемостта на общите устройствени планове КС ще решава за втори път за необжалваемостта на общите устройствени планове

mai4inski sled zakrivane na predprijatieto

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


mai4inski sled zakrivane na predprijatieto

Мнениеот sisa » 06 Окт 2004, 19:07

Zdraveite!
BIhte li mi dali svet ,izlizam v mai4inski Dekemvri to4notogawa 6e zakrijat firmata v kojato rabotja v momenta.Vprosa mi e otkde 6e si polu4avam mai4inskite?Ne me li za6itava zakona ot skra6enie ?blagodarja vi predvaritelno.
sisa
 

Re: mai4inski sled zakrivane na predprijatieto

Мнениеот донна2 » 06 Окт 2004, 19:21

Бременна работничка / служителка се уволнява след предварително разрешение на инспекцията по труда
Работничка или служителка, която ползва отпуск за бременност и раждане, може да бъде уволнена само на основание чл. 328, ал. 1, т. 1.-тоест при закриване на предприятието
При закриване на предприятието инспекцията по труда дава разрешения за уволнение .
Не разбрах към момента на закриване на предприятието ще ползвате отпуск за бремемност и раждане или вече ще ползвате отпуск за отглеждане на дете до 2г.
затова ви давам цялата информация като за неосигурена майка .

След като прекратят ТПО вие ще сте неосигурена майка .
На неосигурените майки помощтта се изплаща от Дирекция Соц .подпомагане
вие ще имате право на еднократна помощ при бременност/150 лв / и помощ до навършване на детето на 1г. /100 лв месечно / при условие ,че дохода на член от семейството не надвишава 200 лв ,по конкретно законовата постановка е следната съгласно закона за семейните помощи за деца .
Бременните жени, чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на 200лв имат право на еднократна помощ при бременност в размер на 150 лв., когато нямат право на обезщетение за бременност и раждане по реда на Кодекса за социално осигуряване и живеят постоянно в страната. .Еднократната помощ при бременност се изплаща за периода от 45 дни преди определения термин за раждане.
донна2
 

Re: mai4inski sled zakrivane na predprijatieto

Мнениеот донна2 » 06 Окт 2004, 19:22

ДОПЪЛВАМ

Месечни помощи за отглеждане на дете до една година в размер 100 лв. се изплащат на майката (осиновителката), чийто доход на член от семейството е по-нисък или равен на 200лв при условие, че: майката (осиновителката) не е осигурена и не получава обезщетение за бременност, раждане и отглеждане на дете по реда на Кодекса за задължително обществено осигуряване;
детето не е настанено за отглеждане в специализирана институция за деца на пълна държавна издръжка;детето живее постоянно в страната.
донна2
 


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 1 госта


cron