начало

1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС 1000 лв. глоба за кандидат за младши съдия, представил фалшиви препоръки от юристи пред ВСС

МПС - Евростандарт

Дискусии и казуси в областта на данъчното право
Правила на форума
Правила на форума
Темите в този раздел на форума могат да бъдат само на български език, изписани на кирилица. Теми и мнения по тях, изписани на латиница, ще бъдат изтривани.
Темите ще съдържат до 50 страници. Мненията над този брой ще бъдат премествани в друга тема-продължение, със същото заглавие, като последното мнение от старата тема ще съдържа линк към новата, а първото мнение от новата - линк към старата.


МПС - Евростандарт

Мнениеот viann » 15 Фев 2020, 00:38

Здравейте,
През март 2019 придобих МПС. Не съм плащала данъка през 2019 - пропуск. В началото на тази седмица реших, че отивам да платя миналогодишния и тазгодишния данък. Обаче, оказа се че нямам посочен Евростандарт в талона, съответно атоматично колата се е водила без такъв, въпреки, че по данни за марка, модел, година е с Евро 5 - модел 2009 г. е. Данъкът ми е доста висок при липса на посочен Евростандарт. Отидох в КАТ, смениха ми талона, вписаха Евростандарта и веднага в данъчното... Намалиха ми тазгодишния данък - това добре. Но отказаха да намалят миналогодишния, с твърдението, че датата на талона и на подаването на коригиращата декларация са от тази година. А колата и миналата година е била същия Евростандарт...просто не е бил отбелязан. Имам ли някакви възможности за корекция и на миналогодишния данък или с това, че не съм видяла пропуска с Евростандарта навреме, образно казано, ще ям дървото :)?
Предварително благодаря за отговора на запознатите с тематиката!
viann
Нов потребител
 
Мнения: 3
Регистриран на: 04 Фев 2020, 21:41

Re: МПС - Евростандарт

Мнениеот doondie » 15 Фев 2020, 14:17

Задължително ли е да сме запознати с тематиката, за да изкажем мнение? :-)

За мен е идиотско отношение да отказват съдействие заради пропуск на КАТ.

На твое място бих платил част от данъка в размер, какъвто би бил при правилно изчисление. После да заповядат да ме съдят за пари, които не им дължа, ако не е изтекла давността.

Ако откажат да приемат частично плащане, можеш да пуснеш оплакване до общината. Ако не разрешат случая, тогава можеш да подадеш отрицателен установителен иск в съда срещу общината, че не дължиш част от парите. Както си прецениш.
'The best way to predict the future is to invent it!'
Аватар
doondie
Потребител
 
Мнения: 333
Регистриран на: 29 Юли 2017, 17:29
Местоположение: Плевен


Назад към Данъчно право


Кой е на линия

Потребители разглеждащи този форум: 0 регистрирани и 8 госта


cron